top of page

challenges

Climbing Tops WK Overijse Tryout-1 Bos Tervuren.jpg

1-daagse

Zowel voor een volledige beginner als bij de reeds gevorderde fietser wordt via een initiatie op maat de juiste klimtechniek aangeleerd. 

grand ballon.webp

4- daagse

De Grand Ballon bestaat uit lange stukken die net onder de 10% liggen, net een paar procent steiler dan veel andere beklimmingen in de Vogezen.

challenges stelvio foto.JPG

6- daagse

De Stelvio is berucht om zijn vele haarspeldbochten (tornanti). Van Bormio tot de top liggen er 40 haarspeldbochten op je te wachten.

Moskesstraat.JPG

2- of 4- daagse

De Moskesberg is vrij nieuw op het parcours van de Brabantse pijl en krijgt helemaal naambekendheid door het WK 2021 in België. 

vélo-vignes beaune.jpg

4- daagse

Col de Bessey

Beaune

Col de Bessey is een beklimming in de Bourgogne-streek. Vanuit Beaune is hij 13,5 kilometer lang en overbrugt 398 hoogtemeters.

Puerto de leon malaga.jpg

6- daagse

Puerto del León vanuit Málaga is een van die beklimmingen die je gewoon gereden moet hebben als je in maart jouw wielerjaar op hang trekt. 

gilbert op cauberg.jpeg

2- of 4- daagse

De Cauberg in het pittoreske Valkenburg is wereldberoemd geworden als finish van de Amstel Gold Race. 

challenges ventoux.jpg

6- daagse

De Mont Ventoux wordt ook wel 'de kale berg’ genoemd, vanwege het maanlandschap. Het is een berg die spreekt tot de verbeelding.

Afbeelding1.jpg

2completeTour2019-project als voorbeeld

Tour de France

De strafste ‘klim’tour was deze van 2019 met 7 bergpassen en 30 cols door de Vogezen, het centrale massief, de Alpen en de Pyreneeën. 

bottom of page